Yapı sektörünün en büyük ödülü 23. ALTIN ÇEKÜL "YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ" sahiplerini buldu
Yapı-Endüstri Merkezi'nin, 23. Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" ile Türk yapı sektörünün en iyi yapı malzemesi seçildi. Yeni ürün ve teknolojileri desteklemek amacıyla verilen ödül, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük yapı buluşması 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açılış töreninde sahibini buldu.
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü 2015" 21 Nisan 2015 tarihinde, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahibine verildi.
"Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi" olarak 47 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen 23. kez düzenlenen Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" sahibini buldu. YEM Ödülleri Projesi kapsamında 23. kez verilen Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü"ne Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. "Kale İnce Kesitli Lavabo" isimli yapı ürünü ile layık görüldü.
Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü"nü Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer birlikte takdim ederken, ödülü kazanan Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş firmasından Yapı Ürünleri Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan ve Ar-Ge Merkezi Müdürü Kaan Kayacı ödülü teslim alan isim oldu.
Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş firmasından Yapı Ürünleri Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan ve Ar-Ge Merkezi Müdürü Kaan Kayaı, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Tolga Türkanık ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer’den ödüllerini alırken
Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda Yapı-Endüstri Merkezi hizmetlerinden yapı malzemesi alanında sektörün vazgeçilmez başvuru kaynağı olan Yapı Kataloğu, Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" katılımcı firma ürünlerine dijital platformlarında yer verecek.
Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Ali Bakova Design ), Prof. Dr. Hasan Şener (Yük. Müh. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Onuralp Yücel’den(İTÜ, Metalurji ve Malzeme Müh. Böl.) oluşan seçici kurul, başvuruda bulunan ürünleri "yapı"da yer alması veya yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlaması, üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık sağlaması, malzemenin üretiminde, yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması, üretim ve kullanım süresince çevreye ve sağlığa zararlı bir yönü olmaması ve üretimde yerli kaynakların ağırlıklı olarak kullanılması kriterleriyle değerlendirdi.
Başvuran ürünler arasında, ülkemizde süregelmekte olan altyapı ve üstyapı yatırımlarının ürün ve proses geliştirmede ilgili faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalara özendirici etkilerinin devam ettiğini ifade eden Altın Çekül 2015 seçici kurulu, Ar-Ge desteklerinin uluslararası alanda rekabet edebilir düzeyde bilgi birikimine, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirme çabalarına katkı yaptığının önemini vurgulamıştır. Çağdaş yapımın gelişmesine katkı sağlayacak ürün ve süreçlerin artmasını temenni eden kurul üyeleri, "yapı ürünleri"nde tasarımcıların rolünü ön plana çıkaran "bitmiş ürün" çeşitliliğinin gerekliliğinin altını çizerken tasarım-üretim-pazarlama-uygulama-kullanım aşamalarının bütünsel ele alınmasını vurgulamıştır.
ALTIN ÇEKÜL "YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ" 2015
Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. tarafından önerilen Kale İnce Kesitli Lavabo, üretim sürecinde sağlamış olduğu hammadde ve enerji tasarrufu, çevreye duyarlı bir üretim prosesi ve ürünün hafiflemesiyle birlikte nakliye ve montaj aşamasında tasarruf sağlaması, yerel hammaddeleri yoğunluklu olarak kullanması, ince kesitli lavabo inovasyonu ve yüksek darbe dayanımı ile estetik çözümlerdeki düzeyi yükseltmesi ve maliyeti düşürmesi nedenleriyle olumlu bulunmuştur. Yerel hammadde kullanımı oranının yüksek olmasına rağmen gelecekte ürünün tamamının yerel kaynaklardan sağlanması, armatür, gider, dolu savağı gibi işleve yönelik ürünlerin lavabo ile birlikte geliştirilmesi temenni edilmektedir. Bu değerlendirmelerle Kale İnce Kesitli Lavabo isimli yapı ürünü Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü 2015’e değer görülmüştür.
Comments