top of page

"ALTIN ÇEKÜL" HAKKINDA

ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri, yapı sektörünün prestij ödülleridir. 1991 yılından 2017 yılına kadar Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü “ALTIN ÇEKÜL”, 2020 yılı itibariyle YAPI KATALOĞU çatısının altında 3 farklı kategoride, uygun kriterler etrafında profesyonel ve kendi alanlarında uzman nitelikte kişi ve kurumlarca, ürün ve firmalara verilmeye devam ediliyor.

 

50 yıllık tarihinde mimarların, projelerin, şantiyelerin yapı malzeme firmaları ile tanışmalarını ve ürünlerle ilgili detaylı bilgi edinmelerini hedefleyerek yapı sektörünün en güvenilir kaynağı olan YAPI KATALOĞU, 2020 yılı itibariyle ALTIN ÇEKÜL ödüllerini bünyesinde düzenleyerek, yapı sektörünü uluslararası boyuta taşıyacak misyona büründü. 26.sı 2020, 27.si 2021 ve 28.si 2022 yılında YAPI KATALOĞU çatısı altında üç kez düzenlenen yarışma; 2023 yılında da yine YAPI KATALOĞU ev sahipliğinde 29. kez düzenlenerek yapı sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

 

ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödül programı 30. yılına yaklaşırken, Türk yapı sektöründe yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi veya temsilcisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği bir ödül programı olup, yapı malzemesi alanında yeni fikir, teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine sağladığı katkıyı her geçen gün artırmayı hedefliyor.

YAPI KATALOĞU Hakkında

YAPI KATALOĞU Türkiye'nin 1973 yılından beri yayımda olan ve yapı malzemeleri alanında, çok önemli bir boşluğu doldurmuş ilk ve tek malzeme kataloğudur. 2006 yılına kadar 2 yılda bir yayımlanan Katalog, bu yıldan itibaren her yıl yayımlanmıştır. 1983 yılında Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ciltler halinde yayımlanan Katalog, 1997 yılında 4 ciltlik bir hacme ulaşmıştır. 2005 yılından itibaren dijital yüzüyle yayın hayatına devam eden Katalog, mobil arayüzleriyle de kullanıcının her zaman yanında olma iddiasını başarıyla pekiştirmiştir.

 

Malzeme kataloğu (product directory) pazarlaması dünyada gittikçe büyüyen bir reklam türüdür. Firmaların ürünlerini yerleştirdiği bu dijital kataloglar toplam satış rakamlarının 1/3'üne denk gelecek bir yatırım dönüşü sağlar. Kataloğu incelenmiş bir firmanın talep oranı 8/10'dur.

YAPI KATALOĞU 50 yıldır yapı malzemesi firmalarına, bir ürün vitrini, iletişim kanalı, malzeme seçicilerle tanışma imkanı sunan çok kanallı tanıtım hizmetiyle, inşaat piyasasındaki kilit endüstri profesyonellerine erişim sağlar. Mimarlar, iç mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler, şantiye şefleri ve satın almacılar YAPI KATALOĞU'NDAN ürün ve malzeme seçer, teklif alır ve satın alım yapar, ihale veya bayilik teklifi alır, detaylı bilgi sorgular.

YAPI KATALOĞU, firmaları bu profesyonellere yakınlaştırarak, ürün ve malzeme satışlarına katkı sağlar. Firmaların pazarlama çalışmalarına, online fuar kimliği, pazarlama otomasyonu, SEO, içerik pazarlaması, web sitesi trafiğini geliştirme, basılı reklamcılık gibi hizmetler sunarak destek olur. Bunun yanı sıra firmaların müşteri ilişkilerini, kullanıcılarından yönlendirdiği ürün formlarıyla yönetir ve CRM yapılarına katkıda bulunur.

50 yıldır yüz binlerce sektör profesyonelinin ve şantiyenin elinin altında olmuş, Türkiye'nin Yapı Merkezi "Yapı-Endüstri Merkezi"nin içindeki yüzlerce kişinin vizyon, emek ve destekleriyle bugünlere gelmiş YAPI KATALOĞU, 2018 yılı itibariyle dijital yeniliklere adapte olarak, üstelik 15 yıl önceki dijital kurucu mimar ekibin yepyeni öngörüleriyle tamamen donanarak ve bezenerek yoluna tam gücüyle devam etmektedir.

Yepyeni bir altyapıyla yenilenen YAPI KATALOĞU, kolayca aranabilir bir formatta geniş kapsamlı ürün, tasarım, marka, proje bilgisi sağlamakta ve mimarlara yeni ürünler, vaka analizleri (case study), sürdürülebilirlik, BIM ve diğer yeni teknolojiler hakkında en son konularda bilgiler, günlük güncellemeler, düzenli bültenler ve blog içerikleri sunmaktadır.

 

bottom of page