top of page

Altın Çekül 2011 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk yapı malzemesi sektörünün en iyi ürünü Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da sahiplerini buldu. Yapı Sektörünün En Büyük Ödülü ALTIN ÇEKÜL “YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ” 2011’e İnovasyon ve AR-GE’nin önemi damgasını vurdu...


Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2011” 27 Nisan 2011 tarihinde, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 34. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerini buldu. Ödüller, T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Almanya Federasyonu İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer tarafından takdim edildi. YEM Ödülleri Projesi kapsamında verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2011’e “Seranit DRC° Seramik Isıtıcı Sistemi” ürünü ile Seranit Granit Seramik değer bulunurken, Sukar Yalıtım’a ait “Sukar Düzayak Duş Sistemi” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulundu.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 19 kez verilecek olan Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile, Türk yapı sektöründe 2011 yılının en iyi ürünü seçildi. Ödül programı, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor."


Doç. Dr. Cem Altun(Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Erdal Özyurt (Mimar, Norm Mimarlık), Prof. Dr. Hasan Şener(Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Leyla Tanaçan(Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) oluşan seçici kurul bu yıl 33 ürünü üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlamaları, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların da kullanılması gibi kıstaslara göre değerlendirdiler.

2010 yılı sonunda en yüksek büyümeyi kaydeden sektör olan yapı sektöründe rekabetin, inovasyon ile mümkün olduğunun altını çizen Altın Çekül 2011 seçici kurulu; başvuran ürünlerin tümü için sanayi, inovatif düşünce ve sürecin tasarım, üretim ve pazarlama bütünselliğinde ele alınması gerektiğinin altını çizdiler.


Altın Çekül 2011’e değer bulunan “Seranit DRC° Seramik Isıtıcı Sistemi” , enerji kaynaklarını etkin kullanan, yeni nesil, dekoratif ısıtma panel sistemidir. Ekonomik, hijyenik ve akustik konforu ön planda tutan Seranit DRC° inovatif yaklaşımı ve yerli kaynakların etkin kullanımı ile jüri üyeleri tarafından övgüye değer bulunmuştur.


Seranit DRC° Seramik Isıtıcı Sistemi

“Sukar Düzayak Duş Sistemi” ise akılcı çözüm sunması, pratikliği, kurulum ve kullanım kolaylığı nedeni ile Gümüş Çekül 2011 ile teşvik edilmeye değer bulunmuştur.




Sukar Düzayak Duş Sistemi

bottom of page