top of page

Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü 2010" Sonuçlandı

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010” sonuçları açıklandı. YEM Ödülleri Projesi kapsamında verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”a, “Matrix Takım Klozet” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA değer bulunurken, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş.’ye ait “E.C.A. PRIMEMIX” ürünü ise Altın Çekül Teşvik Ödülü’nü aldı. Altın Çekül Ödülleri 5 Mayıs 2010 Çarşamba saat 11.00’de Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 33. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerini buldu. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”u, “Matrix Takım Klozet” ürünüyle Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA alırken, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. de E.C.A. PRIMEMIX ürünüyle Altın Çekül Teşvik Ödülü’nü almıştı. Ödülleri, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA adına VitrA Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. adına ise E.C.A. Valfsel Fabrika Müdürü Hüseyin Orhan aldılar.

Haluk Bayraktar (üstte sağda) ile Hüseyin Orhan (altta solda) ödüllerini Doğan Hasol’un elinden aldılar.


Yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne bu yıl başvuruların genelinin tasarruf ve sürdürülebilirlik kavramlarına vurgu yaptığı gözlendi.


Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Erdal Özyurt (Mimar, Norm Mimarlık), Prof. Dr. Hasan Şener(Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Leyla Tanaçan(Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi)’dan oluşan seçici kurul bu yıl 36 ürünü üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlamaları, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların da kullanılması gibi kıstaslara göre değerlendirildiler. Küresel ısınma ve ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği günümüzde enerji ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında tasarrufu ön planda tutan, inovatif araştırmayı bu amaçla kullanan ve çağdaş yapımın gelişmesine katkı yapan Matrix takım klozet ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”a, E.C.A. PRIMEMIX ile Valfsel Armatür Sanayi A.Ş. Altın Çekül Teşvik Ödülü’ne değer görüldüler. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”a değer görülen VitrA’nın yeni nesil su tasarruflu klozetleri, yoğunlukla 6 – 7,5 veya 9 litre ile fonksiyon yapan klozetlerin kullanıldığı pazarda eski teknoloji ile üretilmiş standart klozetlerin gösterdiği yıkama performansını 4 litre su ile aynı düzeyde gerçekleştiriyor. Bu sistemi kullanarak dört kişilik bir ailenin yılda 42 ton su tasarrufu yapması mümkün oluyor. E.C.A. PRIMEMIX Altın Çekül “Teşvik Ödülü” kazanan, sıcaklık ve debinin ayrı ayrı ayarlandığı banyo armatür grubu E.C.A. PRIMEMIX; soğuk su kullanımında kombinin gereksiz ateşlenmesini önlüyor, su sıcaklığı ayarının bir defa yapıp sabit tutarak kullanıcıya konfor, enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Yapı Sektörünün Gelenekselleşen Ödülü 'Altın Çekül' Haber Kaynağı: yapi.com.tr 01.05.2010 Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM), 42 yıllık birikimini topluma aktarmak ve Türkiye’de kentsel ve mimari çevreye duyulan ilgiyi artırmak amacıyla 1991’den bu yana düzenlemekte olduğu Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü, bu sene de büyük ilgi gördü. Türkiye’de Yapı malzemesi alanında verilen ilk ödül olan ve artık gelenekselleşen Ödül programına başvuran firmaların, 2010’da özellikle tasarruf ve sürdürülebilirliğe vurgu yaptıkları gözlendi. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010"un sonuçları Nisan ayı sonunda açıklandı. YEM Ödülleri Projesi kapsamında verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010”a, “Matrix Takım Klozet” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA değer bulunurken, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş.’ye ait “E.C.A. PRIMEMIX” ürünü ise Altın Çekül "Teşvik Ödülü"nü aldı. Ödüller 5 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 11.00’de, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 33. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerini buldu. Yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne bu yıl başvuruların genelinin tasarruf ve sürdürülebilirlik kavramlarına vurgu yaptığı gözlendi. "Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü" için yapılan başvurularda şu kriterler gözetiliyor: 1. Ürünün yapıda yer aldığı süreçler 2. Ürünün yapım sürecinde sağladığı teknolojik gelişme 3. Ürünün üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde yarattığı katma değer ve sağladığı akılcılık, 4. Malzemenin üretiminde, yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlanıyor ise bu konuya ilişkin detaylı açıklama, 5. Üretim ve kullanım süresince çevreye ve sağlığa zararlı bir yönü olmadığına ilişkin yeterli açıklama ve varsa bu konuya ilişkin sertifikalar 6. Üretimde yerli kaynakların ne ölçüde etkin kullanıldığının irdelenmesi.

bottom of page