top of page

YAPININ OSKARI ALTIN ÇEKÜL 2006 YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU...

1991 yılından bu yana Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ve tek ürün ödülü “Altın Çekül” İSTON İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. Tic. A.Ş. verilirken, Teşvik Özendirme Ödülü’nü, “Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş.” aldı.


16. Altın Çekül Ödül’ü 3-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 29. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2006 İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleşen ödül töreninde sahiplerini buldu. Harun Batırbaygil, Yenal Oktuğ, Tanju Özelgin, Kaya Özgen, Hasan Şener’den oluşan jüri üyeleri, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından on beş yıldan bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve bu yıl 16.sı verilen ödülü, yapıda veya yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlayan ürünler arasından seçti.


Altın Çekül Ödülü İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. Tic. A.Ş.’nin…

Bu yıl Altın Çekül’e layık görülen İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. Tic. A.Ş.’nin “RPC’li Yağmur Suyu Izgaraları ve Bakım Rögar Takımları” ürünü; varolan bir problemi saptayıp çözmek için yola çıkılmış olması, problemin tekrarını önleyici tedbirlerin en akılcı çözümler ile giderilmiş olması, problemin çözümünün ekonomik geri dönüşünün önemi, üretim ve AR-GE sürecinin tamamında yerli kaynakların kullanılması ve dayanıklılığının son derece yüksek olması ile uzun vadede ekonomi sağlaması, güncel hayattaki kullanımına rağmen günümüze kadar gelişimi konusunda herhangi bir araştırma yapılmamış bir alanda teknolojik gelişme sağlaması nedeniyle Altın Çekül’e değer bulundu.


Teşvik özendirme ödülü ise, “Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş.’nin “Kale Sinterflex” ürününe verildi.


Teşvik özendirme ödülü, “Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş.’nin “Kale Sinterflex” ürününe verildi. Son derece yenilikçi üretim süreçleri ve teknolojileri içermesi, üretiminde ekolojik dengenin gözetilmesi, bilinen bir malzemeye şimdiye kadar sahip olmadığı bir özelliğin (esneklik) kazandırılması ile yeni imkânlar yaratması, yapıdaki kullanımının halen gelişime açık olması nedeniyle “Kale Sinterflex” ürünü Teşvik Özendirme Ödülü almaya layık görüldü.


29. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2006 İstanbul Fuarı katılımcılarının sergiledikleri malzemeler arasından ödüle aday gösterilen ürünler, üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlamaları, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların da kullanılması gibi özellikleriyle değerlendirildi.


bottom of page